HoReCa - Przepisy
Grzanki czosnkowe z dodatkami, czyli różne przepisy dla wytrwałych
Grzanki czosnkowe z tuńczykiemSkładniki: ser żółty, tarty lub w plastrach, tuńczyk konserwowy, ogórek, papryka. Wykonanie: posypać serem lub położyc plastry sera na grzance, na serze położyć kawałki tuńczyka oraz ogórka lub papryki, wstawić do piekarnika i zapiec. |
Grzanki czosnkowe z serem i salamiSkładniki: ser żółty, tarty lub w plastrach, salami w plastrach. Wykonanie: posypać serem lub położyc plastry sera na grzance, na serze położyć plastry salami. Wstawić do piekarnika i zapiec. |
Grzanki czosnkowe z łososiemSkładniki: łosoś w plastrach wędzony. Wykonanie: wstawić grzanki do piekarnika i zapiec. Po zapieczeniu nałożyć plastry łososia, pokropić cytrną. |
Grzanki czosnkowe z tzatzykamiSkładniki: sos tzatzyki (gotowy lub przyrządzić samemu: serek, ogórek zielony ze skórką, czosnek, bazylia, tymianek, pieprz). Wykonanie: wstawić grzanki do piekarnika i zapiec. Po zapieczeniu nałożyć sos, udekorować. |
Grzanki czosnkowe a la bruschettaSkładniki: pomidory, oliwa z oliwek, sól, pieprz, bazylia. Wykonanie: wstawić grzanki do piekarnika i zapiec, w międzyczasie przygotować pomidory – sparzyć wrzątkiem, obrać ze skórki, przekroić na cztery części i wybrać pestki. Po wyciągnięciu grzanek z piekarnika skropić oliwą. Na kromki nałożyć pomidory i lekko powciskać widelcem. Posypać solą i pieprzem. Można dodać parmezanu. |